04/2024
Marianne Heikkilä
Henkilökuvaukset ovat valokuvaajan työn peruskauraa ja parasta antia. Kiinnostavien kuvauspaikkojen löytäminen on myös oma työ sinällään. Vuodenajat ei aina suosi ulkokuvauksia, joten sisätilat jossa pääsee rauhassa kuvaamaan ovat tärkeitä. Mielelläni vien kuvattavan lokaatioon, joka on jollain tavalla hänelle tärkeä tai oma. Välillä löytää muuten kiinnostavia paikkoja, jotka luovat kuviin sopivan tunnelman ja nostavat kuvattavan hienosti esille.
Mariannen kuvasin talvisena pakkaspäivänä Scandic Grand Central hotellissa Helsingin rautatieasemalla.
Voi Hyvin 04/2024


03/2024
Sale eläkkeelle
Hyviä eläkepäiviä Sauli. Hyvin sä vedit ja nyt pääset ansaitulle vapaalle melkein kaiken kokeneena - tsunamit ja muut hässäkät. Nyt voi ripustaa kravatinkin jo naulaan. Maskithan on jo riisuttu pari vuotta sitten…
Kuva vuodelta 2021

02/2024
Onnea Alex, Suomen 13. Presidentti
Katse tiukasti kohti tulevia haasteita - veto kerrallaan, sitkeesti kohti päämäärää. Haasteita riittää, mutta yksin et joudu matkaa taittamaan.
Kuva vuodelta 2008 Vantaan Kuusijärven triathlon kisoista.01/2024
Tuomas Enbuske
Kun harrastuksena on taiteen kerääminen, niin voi olla että Jani Leinosetkin päätyy vessan seinälle. Taidetta on kotona kaikilla seinillä ja osa lainassa ystävillä. Boheemi koti sijaitsee Helsingin sykkeessä, Kampin kauppakeskuksessa. Kesäisin Tuomas nukkuu parvekkeella kaupungin äänimaailman ympäröivänä - luonnonrauha melkein pelottaa.
Kuva julkaistu Voi Hyvin -lehdessä 1/24.

10/2023
Presidentti Martti Ahtisaari (1937-2023)
Presidentti Martti Ahtisaaren välittämät rauhanneuvottelut päättivät vuosikymmenien konfliktin Acehin maakunnassa Indonesiassa. Rauhansopimuksen allekirjoittivat 15.8.2005 valtioneuvoston juhlasalissa Smolnassa Indonesian hallituksen oikeusministeri Hamid Awaludin ja Vapaa Aceh -liikkeen neuvotteludelegaation johtaja Malik Mahmud. Nämä neuvottelut, sekä yli kolmenkymmenenvuoden rauhanvälitystyö, johtivat Ahtisaaren Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi vuonna 2008. 
Kuva julkaistu Apu-lehdessä vuonna 2005.


09/2023

Puppe

Kunnia päästä iskuistamaan Olli Ahvenlahti hänen omaelämänkertansa kanteen. Olli on niin paljon enemmän kuin vaan Puppe, jona moni hänet vielä muistaa. Veskun rinnalla tietenkin iso rooli luottomuusikkona ja ystävänä, mutta sen takana uskomaton elämänmittainen ura musiikin parissa - pianisti, kapellimestari, säveltäjä, sovittaja - ja Stadin Kundi vuosimallia 2023. Kirja Ollin urasta ja tarinoista julkaistiin nyt syyskuussa nimellä Olli Ahvenlahti, Piano.03/2023

Opiskelijan ruoka

Kaikki on varmaan jo huomannut, että ruuan hinta on kallistunut. Se koskettaa etenkin opiskelijoita, joilla tulotaso ymmärrettävästi pieni. Syödä pitää ja silloin etsitään kaupasta joko ”punaisia lappuja” tai muuten edullista apetta. Pikanuudeleita löytyy myös meiltä kotoa. Nopea, helppo ja halpa pikaruoka - mutta onneksi ei jokapäiväinen, vaan lähinnä kiireissä napsastava välipala.
Lukiota käyvä ja nyrkkeilyä harrastava Ella Mutanen antaa muutaman vinkin hyvään edulliseen syömiseen. (Apu 8/23)


02/2023

Mona Lisa

Leonardo da Vinci maalasi Mona Lisan yli 500 vuotta sitten. Nykyään se sijaitsee Pariisissa Louvren taidemuseossa. Koko on vaatimaton - vain 53x77 senttiä - silti joka vuosi noin 7 miljoonaa ihmistä jonottaa sitä katsomaan. Jono voi helposti kestää parikin tuntia ja aikaa teoksen ihmettelyyn jää lopulta minuutin verran. Ruuhka sen ympärillä on melkoinen. Kaikki eivät jaksa loppuun asti ja innostus voi vaihtua ruuhka-ahdistukseksi ja väsymykseksi.01/2023

Onnea Remu 75 v.

Remu on ollut aina yksi suurimmista suosikeistani suomalaisessa musiikkimaailmassa. Onkin ollut hienoa päästä vierailemaan ja ikuistamaan mestaria muutamaankin eri otteeseen. Aina on tuntunut, että olisi tervetullut ja tunnelma muutenkin rento ja välitön. Myös Remun runsas ja mietitty sisustustyyli on ollut kuvaajan silmää hivelevä.
Tämä kuva otettu vuonna 2016 Apu-lehden toimiksiannosta Remun Helsingin kodissa.


10/2022

22-Pistepirkko

Kuuma helteinen kesäpäivä, Maunula ja treenikämppä. Hyvät elementit bändikuvalle - kiitos PK, Espe ja Asko.
04/2022

Käsipallon MM2023 karsintaottelu Suomi-Kroatia 13.4.2022
Pitkästä aikaa kuvaamassa urheilua. Suomi kohtasi Kroatian Vantaalla Energia Areenalla. Peli oli alusta asti Kroatian hallussa, vaikka Suomi sinnittelikin urheasti mukana. Selvä tappio kuitenkin vahvaa Kroatiaa vastaan maalein 21-34. Kuvassa Suomen Gusten Montonen tekee yhden ottelun kolmesta maalistaan varsin lennokkaassa hyökkäyksessä.

You may also like

Back to Top